Share This

jongerenwerk

Jongerenwerk Hoogvliet en Pernis

We zijn al geruime tijd actief in Hoogvliet en sinds eind 2016 ook in Pernis. Onze jongerencoaches ondersteunen jongeren daar op verschillende gebieden.

Talentontwikkeling
De jongerencoaches ondersteunen jeugd bij het zelf organiseren van groepsactiviteiten, organiseren zelf activiteiten om kennis te vergroten, motiveren jeugd om actief deel te nemen aan activiteiten en proberen dwarsverbanden te leggen met andere groepen en organisaties in de omgeving.

Individuele begeleiding
De begeleiding kan bestaan uit: het zoeken naar een baan of stageplaats, toeleiding naar een passende opleiding, ondersteuning met financiën, zoeken naar huisvesting of werken aan een zinvolle dagbesteding. We werken met de Zelfredzaamheidsmatrix.

Straatwerk
De jongerencoaches lopen in herkenbare kleding op straat op momenten dat jongeren vrij zijn. Ze delen informatie over activiteiten die er worden georganiseerd, praten over gedrag in de buitenruimte en luisteren naar vragen of ideeën. Vandaar uit kunnen jongeren eventueel worden toegeleid naar de individuele coaching of groepsactiviteiten. Jongerencoaches bezoeken ook volwassenen die overlast ervaren of ideeën hebben om de wijk nog leefbaarder te maken. Een jongerencoach bezoekt een bewoner met een klacht binnen 24 uur.

MIERO Uitvoering en Advies levert de volgende diensten op het gebied van tiener- en jongerenwerk.

Diensten op inhoudelijk niveau:
- ambulant en accommodatiegebonden jongerenwerk
- detachering jongerencoaches
- individuele coaching

Trainingen
- training en coaching on-the-job van tiener- en jongerenwerkers
- workshop social media (Instagram, Linkedin, Twitter, Snapchat, FB)
- training ambulant jongerenwerk
- training omgaan met straatcultuur

Diensten op managementniveau:
- project- en interim-management

Workshops / clinics

- Kickboksen
Kickboksers met een jongerenwerk achtergrond geven de clinics. Daarbij is veel aandacht voor het versterken van de sociale en fysieke weerbaarheid. Trainers zijn Adil Boukhari en Romano Bakboord.

- Weet wat je Eet
Op een interactieve manier met jongeren aan de slag gaan op het gebied van gezonde voeding (keuken is vereist). De workshop wordt gegeven door Taisy Poulino en Mayela van Walsum.

- Taste of Generations Art
Met behulp van schilderen jongeren en hun ouders met elkaar in gesprek laten gaan over onderwerpen die belangrijk zijn voor de levensfase die tieners doormaken. Wij hebben tot nu toe zeer positieve reacties van leerlingen, ouders en docenten mogen ontvangen. Kunstenaar, met een agogische achtergrond, is Amir Roseburg. www.amirroseburg-art.com

hood1-435x214