Kijkje in de keuken

logo3

Column: Een kijkje in de keuken

05-07 2007 | 12:02

De afgelopen tijd heb ik het ik het voorrecht gehad om regelmatig een kijkje in de verschillende keukens van het jongerenwerk te nemen. Ik doe het nog steeds regelmatig. Ondanks dat het heel boeiend is, word ik niet altijd vrolijk van de situaties die ik aantref.

In het tijdperk waarin het aanbestedingsmodel aan haar grote opmars bezig is, lijkt het jongerenwerk soms in een soort shock te verkeren. Innovatie, resultaatgericht werken, profilering, et cetera, zijn noodzakelijk om de gunst van de subsidiegever te behouden en dus om uiteindelijk te overleven. Dat besef lijkt nog niet overal te zijn doorgedrongen.

Profilering

Wat moeten we dan doen om onszelf weer goed op de kaart te zetten? Want als we dat nu niet goed gaan doen, dan zal het waarschijnlijk nooit meer lukken. Nog nooit is er zoveel geld voor en vraag naar professionals geweest die de skills hebben om met de jeugdproblematiek aan de slag te gaan als nu.

‘Out of the box’-denkenNieuwe methodieken die her en der in het land worden ontwikkeld, lijken nog niet op de werkvloer te landen. Les en voorlichtingsmateriaal in boekvorm of op dvd slaan tot nu toe niet aan. Geleerden en ervaringsdeskundigen hebben inmiddels al wat gezegd en zien de urgentie van de te maken omslag in. Enkele uitzonderingen daargelaten. Misschien moeten we meer ‘out of the box’ gaan denken. Misschien denken beleidsmakers, managers en methodiekontwikkelaars ook wel te veel via de geijkte patronen.

Herman den Blijker

Even ‘out of the box’ denkend, ben ik van mening dat Herman den Blijker, de Rotterdamse topkok, wel eens de redder van het jongerenwerk kan worden. De onorthodoxe stijl zoals de koks Gordon Ramsay en Herman den Blijker hanteren, spreekt mij al geruime tijd zeer aan. Het jongerenwerk is in mijn ogen nog niet klaar voor de Gordon-aanpak. Te onorthodox, te resultaatgericht, te direct en te confronterend voor de toch wel vrij conservatieve wereld van het jongerenwerk. Al zal zijn aanpak voor sommige instellingen wel eens de enige manier kunnen zijn om er bovenop te komen.

Lesmateriaal

Herman doet eigenlijk hetzelfde, alleen subtieler. Zijn huidige televisieprogramma waarin hij op zoek is naar een chefkok voor zijn nieuwe visrestaurant, het grootste in Nederland, zou standaard lesmateriaal voor jongerenwerkers moeten worden. De cheflok is immers de spil waarom de hele zaak draait. Hij of zij moet zorgen dat de juiste mensen op de juiste plek staan: in hun talenten kunnen zitten. De chefkok moet zorgen voor een goede en bruisende sfeer. Maar ook voor heldere lijnen, resultaten, innovatie – vernieuwing van de menukaart -, coachen en aanspreken van personeel, et cetera. De chefkok moet energie uitstralen.

Sleutelrol

De co├Ârdinatoren van het jongerenwerk zijn de chefkoks van de restaurants. Zij spelen een sleutelrol in het werk. Of zouden dat in ieder geval moeten doen. Die rol wordt helaas om verschillende redenen lang niet altijd opgepakt, waardoor overleven in de steeds zakelijker wordende welzijnswereld, een moeilijk verhaal wordt.

Het Herman-gehalte moet worden verhoogd. Veel minder bottum-up en meer top-down. Aan de terreur van de democratie binnen het welzijnswerk moet een einde worden gemaakt. Onorthodoxer.

Eigenwijs

Wij welzijnswerkers zijn eigenwijze mensen die overall een mening over hebben, maar ook vinden dat naar al die meningen geluisterd moet worden. Al die denkwijzen moeten zelfs tot in den treure worden besproken. We zetten de hakken in het zand als de uiteindelijke beslissing niet is gebaseerd op onze mening. Resultaat is dat er na urenlange praatsessies, weinig tot niets verandert op de werkvloer. Bij Herman zal dat niet gebeuren. Hij is degene die uiteindelijk beslist welke koers er gevaren wordt. Een koers met een duidelijke bestemming. Een duidelijk resultaat. Herman wil dat zijn klanten het naar hun zin hebben en terugkomen. Zijn chefkoks zijn binnen de door hem gestelde kaders vrij om te doen wat ze willen. Maar de lijnen zijn helder en worden zorgvuldig bewaakt.

Daarbij zorgt onze topkok er wel voor dat het zijn mensen aan niets ontbreekt. Goed materiaal om mee te werken en goede opleiding en coaching. Als laatste en niet geheel onbelangrijk is zijn inspirende en gedreven manier van communiceren een belangrijks succesfactor.

Mijn advies luidt om in plaats van de gebruikelijke teamdagen, werkconferenties, symposia, etc, gewoon Herman een paar uur in te huren. Succes gegarandeerd.

William Miero

jongerenwerk M!ERO

Lees ook

Column: Denkfout in de aanpak van jeugdproblematiek ┬╗