Pop-up Papershop

Geïnspireerd door wijkagent Wilco Berenschot uit Rotterdam West, hebben we een nieuw product ontwikkeld, namelijk de Pop-up Papershop. Jongeren en hun ouders kunnen bij ons terecht voor allerlei vragen op het gebied van financiën, het maken van cv’s, opleidingen, etc.
Een spreekuur houden in een buurthuis en wachten tot er iemand langskomt, is iets waar we al een tijd geleden afscheid van hebben genomen. Kost veel tijd en het levert vaak weinig op. Dus hebben we gekozen om naar plekken te gaan waar jongeren komen. Dat kunnen evenementen zijn, scholen, winkelcentra, etc.
Na de try out in Hoogvliet kunnen we zeggen dat deze dienst goed aanslaat. Het is even wennen. Mensen kijken soms verbaasd en zijn nieuwsgierig en de jongerenwerker begeeft zich buiten zijn/haar comfortzone. Maar uiteindelijk gaat het om het aantal vragen van mensen dat we kunnen beantwoorden. We kunnen nu al constateren dat dat aantal een stuk hoger zal liggen dan bij de oude spreekuur methode.
Eens te meer blijkt maar weer dat we niet altijd het wiel opnieuw uit hoeven te vinden. Soms kan je een methode kopiëren, soms hoef je alleen maar een andere draai aan het wiel te geven.