Stadsmarinier vertrekt uit het Oude Noorden

Als medewerker Overlastgevende Jeugd en Personenaanpak maakt William Miero deel uit van het team van Stadsmarinier Marcel Dela Haije. 1 april 2010 zijn we gestopt met onze werkzaamheden in het Oude Noorden en zullen ons nu gaan focussen op Delfshaven. Hieronder een artikel uit de Maasstad Pers.

Stadsmarinier Oude Noorden vertrekt

vrijdag 02 april 2010
Klik Hier!

Stadsmarinier Marcel Dela Haije is gestopt met zijn werk in het Oude Noorden. De veiligheid in deze wijk is structureel op een hoger niveau gekomen. De stadsmarinier draagt zijn werk over aan deelgemeente Noord.

In 2007 is stadsmarinier Dela Haije begonnen in het Oude Noorden. De veiligheidspunten waar hij zich met name op heeft gericht waren jeugdoverlast, drugsoverlast, woninginbraken en autocriminaliteit. In de tijd dat de stadsmarinier in het Oude Noorden werkte is een aantal maatregelen genomen. Jeugdoverlast is aangepakt door middel van de groepsaanpak, bewoners hebben cursussen gekregen in omgaan met straatcultuur en er zijn drugsteams ingezet om de drugsoverlast tegen te gaan. Ook is er ingezet om het aantal woninginbraken terug te dringen en bewoners te wijzen op de mogelijkheden om hun eigen woning beter te beveiligen tegen inbraken. Hetzelfde is gedaan tegen autocriminaliteit (inbraak in auto’s en diefstal van auto’s).