Workshops congres jongerenwerk MOgroep

14 december jongstleden mocht ik een drietal workshops over Marketingcommunicatie in het Jongerenwerk geven op het jongerenwerk-congres van de MOgroep in de Jaarbeurshallen. Het was de eerste keer dat ik deze workshop gaf en dat was dan ook even wennen. Vanwege de vele aanmeldingen zat ik in de Johan Friso Foyer. De eerste workshop ging lekker en er was veel interactie tussen de deelnemers. De workshop duurde een uur, maar ik had stof voor 2 uur. De tweede workshop ging wat stroever, omdat er weinig interactie was. Dat rekende ik mezelf aan. Na wat bijschaven ging de laatste perfect. Deelnemers waren zeer betrokken, geïnteresseerd en deelden informatie. Geweldig.

Opvallend vond ik dat de meeste deelnemers het nut van social media inzagen, maar dat er nog weinig draagvlak bij hun management leek te zijn. Een jongerenwerker uit de buurt van Eindhoven vertelde hoe hij leidinggevende en ambtenaren zover had gekregen dat hij nu 4 uur per week had om in social media te investeren.

De mooiste reactie vond ik die van een jongerenwerkster die aangaf dat ze weinig met social media had, maar met de megafoon door de wijk reed om haar activiteiten te promoten. Fantastisch en zeker een goed middel om in combinatie met andere media je product te promoten.

Voor mij was het hoogtepunt van de dag eigenlijk de ontmoeting met Jaap Noorda. Het eerste boek over jongerenwerk dat ik 20 jaar geleden las, en waardoor ik enthousiast ben geworden voor het vak, is door hem geschreven. Een mooi moment.